Σophiε’Σ goεΣ nóg meer GrεεΣε

Griekse ambiance met dans, muziek en eten. Veel meer heeft een mens niet nodig. Het mooie is dat je daarvoor geen verre reis hoeft te maken. Want de Griekse dansgroep Pigasos uit Utrecht bestaat 60 jaar, houdt op 10 december een ‘Greek Christmas Party’ en iedereen met een kaartje is welkom.

Natuurlijk verzorgt Pigasos zelf zijn danskunst. Daarna spelen Yvonne Melissa, Ilias Markantonis en Alexandros Papageorgopoulos traditionele muziek uit de verschillende regio’s van Griekenland.

Ook Sophie’s Voice is uitgenodigd om Griekse liederen te zingen. En dat vindt ons koor niet alleen geweldig, maar ook geweldig spannend.

Op het programma: het smachtende I Agapi Ine Zali, een wereldhit in Griekenland van de populaire zangeres Haris Alexiou uit 1986. Het traditionele Charalambis, over een jongeman die niet staat te springen om te gaan trouwen. Ase me na bo, een tamelijk recente song van Maraveyas ilegál die nogmaals bevestigt dat de liefde voor niemand gesneden koek is. En andere liedjes die de Griekse gemeenschap en alle mede-feestvierders hopelijk zullen smaken.

Voor meer info over de ‘Greek Christmas Party’ en kaarten (via Eventbrite), klik hier
Voor info over Pigasos, klik hier

Luchtfoto van het optreden in de Bibliotheek Neude op 30 november 2023 (Maarten van de Krol)