25 maart: voorproefje van project in Bilthoven

Op zondag 25 maart om 16.00 uur treedt Sophie’s Voice op in de Centrumkerk in Bilthoven (Julianalaan 42). Tijdens dit concert geven we een voorproefje van ons project When will we ever learn; liederen uit de loopgraven.  We presenteren in dit programma liederen én gedichten waarin de Eerste Wereldoolog centraal staat.

Italiaanse soldaten die ‘Gorizia tu sei maledetta’ zongen, werden wegens moedeloosheid ter dood veroordeeld. ‘La chanson de Craonne’ was tot 1974 verboden op de Franse radio en televisie. Op 25 maart zijn deze liederen in de Centrumkerk ongestraft te beluisteren. Daarnaast zingen we onder andere ‘Ontheemde’, ‘Sag Mir’, ‘The band played Waltzing Mathilda’ en het melancholieke ‘Roses de Picardie’.

Sophie’s Voice wordt tijdens het concert op piano begeleid door Renske van der Burg. De entree is gratis.